English Dutch

Liesbeth Geven: 'Ambitie voor Perfectie'

‘Volg je passie’

Liesbeth heeft aangetoond dat het mogelijk is om succesvol te zijn zolang je maar je passie volgt. Vooral met hard en slim werken en doen waar je in gelooft. Door keuzes te maken in wat je wilt doen maar ook in wat je niet wilt doen, kun je je volledig focussen op wat je wilt perfectioneren.
Op 20-jarige leeftijd werkte Liesbeth in een productiefaciliteit waar loon gekoppeld was aan prestatie en waar ze al snel een managementrol kreeg aangeboden. De waardering voor haar inzet was duidelijk. Dit werk was voor Liesbeth echter slechts een middel om in haar persoonlijke ambities te kunnen voorzien: genieten van en met haar paarden. Ze begon ’s-ochtends om vijf uur met werken zodat ze ’s-middags vrij was om haar paarden te kunnen trainen en te verzorgen. In 1992 kocht Liesbeth haar droompony Ashka ('hoop' in het Sanskriet), een veulen van nog maar één maand oud. Vanaf zijn derde jaar is Liesbeth hem gaan inrijden en hij heeft Liesbeth gemaakt tot wie zij nu is, zegt ze zelf: “Hij heeft mij mijn dressuurhart gegeven”. Liesbeth en Ashka startten samen met het rijden van wedstrijden en tot haar grote verbazing bleef het succes niet uit. Het winnen smaakte naar meer en ze wonnen wedstrijd op wedstrijd. In 1991 ging Liesbeth samenwonen met haar partner Ron en in 2001 werd haar zoon Danny geboren. Liesbeth werkte en trainde gewoon door ook al kwam Danny vanzelfsprekend vanaf dat moment op de eerste plaats.

Liesbeth staat bekend om haar strakke planning en discipline en mede dankzij de support van haar vader en haar echtgenoot heeft zij inmiddels de (sub)top in Dressuur weten te bereiken.


‘THE GRAND PRIX’

Naast het rijden van wedstrijden is Liesbeth een gerespecteerd trainer & coach. Liesbeth heeft met haar gevoel voor talent al veel paarden getraind en op hoog niveau gebracht. Twee van haar eigen paarden zijn nu op Grand Prix niveau: Wesley en Black Shadow. Met Wesley zal Liesbeth binnenkort haar Grand Prix debuut maken. Met Black Shadow is zij al in de Grand Prix gestart. Beide paarden kocht ze op 2.5 jarige leeftijd. Wesley kocht ze begin 2006 en drie jaar later ‘Black Shadow’, een prachtige zwarte hengst. Het was liefde op het eerste gezicht! Na een aantal jaren dit uitdagende paard te hebben getraind blijft dit talent niet onopgemerkt. Black Shadow is haar droompaard en tevens haar ticket naar de Grand Prix gebleken. Op 6 september 2015 maakte zij met dit paard haar debuut gemaakt in de Inter2 en won deze wedstrijd met 67,50%. Minder dan drie maanden later - op 27 november 2015 - won zij met Black Shadow een mooie derde prijs in de Grand Prix met 63.20%

 

Kenmerkend voor Liesbeth:

• Ambitie voor Perfectie
• Harmonie en Vertrouwen
• Sterke intuïtie en gevoel voor talent
• Geduldig en kalm maar wel duidelijk
• Doortastend en vasthoudend
• Consequent en eerlijk


Liesbeth’s Trainingsstijl:

Weten wanneer je moet stoppen om blessures en stress bij paard en ruiter te voorkomen! Het paard aanvoelen en de grenzen opzoeken om het maximale eruit te halen zonder de grens te overschrijden. Paarden letterlijk en figuurlijk de ‘ruimte’ geven wanneer ze die nodig hebben. Liesbeth laat haar paarden van de weide genieten als de condities en weersomstandigheden goed zijn.